Norite paragauti ko nors ypatingai skanaus? Pagaminkite šias saldžias pynutes pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą, ir tikrai nesigailėsite!
Skanios tešlos paslaptis slypi slaptajame ingrediente – manų kruopose.
Tešla bus fantastiškai drėgna ir minkšta, o pynučių skonis bus kaip šviežių net ir kitą dieną.
Jums reikės::
- 200 ml šilto pieno
- 100 ml šilto vandens
- 50 ml augalinio aliejaus
- 50 g ištirpinto sviesto
- 550-600 g paprastų miltų
- 2 šaukštų manų kruopų
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 7 g sausų mielių
Įdarui:
- Ištirpinto sviesto
- Cukraus
- Razinų
- Graikinių riešutų
Gamybos eiga:
Sumaišykite miltus su manų kruopomis ir išmaišykite plaktuvu.
Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą ir aliejų.
Suberkite cukrų, išplakite plaktuvu ir įmuškite kiaušinius.
Įberkite žiupsnelį druskos ir vėl gerai išplakite.
Supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį, ir įmaišykite sausas mieles.
Galiausiai suberkite miltus ir manų kruopas.
Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1-1,5 valandos.
Tada perkelkite tešlą ant stalviršio, padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite ir uždenkite maistine plėvele.
Palikite pakilti dar 10-15 minučių.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 35 x 30 cm dydžio tešlos paplotį, patepkite jį ištirpintu sviestu, ir vieną tešlos kraštą apiberkite cukrumi, razinomis ir riešutais.
Tešlą perlenkite per pusę, suspauskite pirštais ir toje dalyje, kurioje nėra įdaro, supjaustykite lygiomis juostelėmis.
Kiekvieną juostelę susukite ir užlenkite ant ritinio viršaus.
Paruoštas pynutes perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir leiskite joms dar šiek tiek pakilti.
Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, kurį sumaišykite su šiek tiek kefyro.
Šiuo mišiniu pynutes aptepkite teptuku ir kepkite jas iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Viskas baigta!
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: