Norime su jumis pasidalinti dviejų spalvų sviestinių sausainių receptu. Pagal jį pagaminti sausainiai bus ne tik fantastiškai skanūs, bet ir gražiai atrodys.
Galiausiai, tai įvertinkite patys!
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 250 g sviesto
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 7 šaukštų pieno
- 3 šaukštų kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
- 2 šaukštų kakavos miltelių
Gamybos eiga:
Sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir kiaušinio tryniu.
Suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Išminkykite vientisą tešlą ir padalykite ją į dvi dalis.
Jas atskirkite, vieną dalį atidėkite į šalį.
Į pirmą tešlos dalį įpilkite šiek tiek pieno ir gerai išmaišykite.
Į kitą suberkite kakavos miltelius ir išmaišykite.
Jeigu norite, galite pasigaminti citrinų sirupą.
Sumaišykite 2 stiklines cukraus (1 stiklinė =100 ml) ir 1 stiklinę vandens.
Kaitinkite ant ugnies, įpilkite 2 šaukštus citrinos sulčių ir virkite, kol cukrus ištirps. Atidėkite sirupą į šalį.
Perkelkite abi tešlų dalis ant stalviršio, iškloto maistine plėvele.
Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir iškočiokite.
Tada, naudodami kepimo popierių, uždėkite tešlą taip, kad tamsioji dalis būtų ant šviesios tešlos viršaus.
Dabar padalinkite tešlą į dvi dalis per vidurį ir kiekvieną jų iškočiokite.
Pjaustykite įstrižais gabalėliais ir toliau puoškite juos taip, kaip labiausiai patinka.
Sudėkite ruošinius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
Iškeptus sausainius trumpam pamerkite į sirupą ir apibarstykite cukrumi!
Linkime gero skonio!