Šis desertas mūsų namuose iš karto tapo tikru hitu, tereikėjo, kad mano sesuo Majka vieną dieną man jį parodytų internete. Jei mėgstate klasikines spurgas, šis skanėstas yra dar skanesnis ir daug greičiau paruošiamas.
Šį skanaus patiekalo receptą taip pat galite rasti „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 300 ml kambario temperatūros pieno (1 stiklinės)
- 300 g paprastų miltų
- 10 g kepimo miltelių (1 valgomojo šaukšto)
- 300 g smulkintos karamelės
- 30 gramų sviesto
Gaminimo eiga:
Kiaušinį sumaišykite su druska ir pienu (abu ingredientai turi būti kambario temperatūros).
Gerai išplakite.
Suberkite 300 g miltų ir kepimo miltelius.
Užminkykite vientisą tešlą – minkykite iki vientisos masės, kad joje neliktų gumulėlių.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.
Į keptuvę įpilkite aliejaus – tiek, kad juo būtų pilnai padengtas dugnas.
Paimkite samtelį su didesnėmis skylėmis ir per jį pilkite tešlą į aliejų.
Kepkite gautus tešlos rutuliukus tol, kol taps auksinės spalvos, tada nusausinkite aliejų ant servetėlės.
Dabar paruoškite jiems užpilą.
Karamelę sumaišykite su sviestu.
Dėkite į mikrobangų krosnelę ir šildykite 1 minutę, kad masė gerai ištirptų.
Iškeptas spurgas sudėkite į gilų stiklinį indą.
Ant viršaus supilkite ištirpintą karamelės mišinį ir išmaišykite.
Šlapiomis rankomis tvirtai suspauskite gautą masę prie dugno.
Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kai atvės, galėsite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: