Išbandykite šį greitą ir paprastą saldžiųjų riestainių receptą. Tai tikras skanėstas, kurio paragavę negalėsite palikti jų ant stalo nesuvalgę. Jie gaminami iš varškės pyrago tešlos ir yra labai skanūs!
Visi, kas paragaus – prašys šio recepto iš jūsų!
Jums reikės:
- 90 g kambario temperatūros sviesto
- 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus (+ 2-3 valgomieji šaukštai cukraus, jei mėgstate saldžiau)
- 230 g minkštos varškės
- 170 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Apibarstymui:
- Cukraus
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.
Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.
Sumaišykite šakute ir ištrinkite, kad viskas gerai susimaišytų.
Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į šį mišinį įdėkite dalį persijotų miltų ir kepimo miltelių.
Gerai viską išmaišykite.
Palaipsniui suberkite likusius miltus.
Užminkykite vientisą tešlą.
Pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.
Tešlą iškočiokite į pailgą cilindrą.
Supjaustykite jį maždaug vienodomis juostelėmis, iš kurių imkite pinti riestainius.
Tada iš vienos pusės apvoliokite juos cukruje.
Sudėkite riestainius vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
Šie saldūs riestainiai tinka ir prie arbatos, ir prie kavos.
Jie tikrai labai skanūs!
Gero apetito!