Puikaus, greitai ir lengvai paruošiamo sūrio pyrago receptas, pagal kurį galite pasigaminti, kai tik panorėsite kažko saldaus.
Jis nuostabiai kvepia, yra nuostabiai kreminis, o glajus tiesiog tobulas!
Jums reikės:
Pagrindui:
- 200 g sviestinių sausainių
- 100 g sviesto
Kremui:
- 3 vnt. kiaušinių
- 3 šaukštų cukraus pudros
- 3 šaukštų paprastų miltų
- 100 g baltojo šokolado
- 150 g („Lidl“) kondensuoto pieno tūtelės
- 200 ml grietinės
- 100 g sūrio užtepėlės be priedų
- 500 g minkštos varškės
Glajui:
- 200 ml grietinės
- 100 g šokolado
Papuošimui:
- Tarkuoto šokolado
- Kakavos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite deserto pagrindą.
Sutrinkite sviestinius sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Paskleiskite paruoštą sausainių masę į klasikinę 24 cm skersmens torto formą.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Leiskite pagrindui kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Kol kepa pagrindas, galite paruošti kremą.
Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius ir įberkite 3 valgomus šaukštus cukraus pudros, ir 3 valgomus šaukštus paprastų miltų.
Įmaišykite 100 g ištirpinto baltojo šokolado ir 1 tūtelę kondensuoto pieno (jo yra „Lidl“ parduotuvėse).
Taip pat įmaišykite grietinę, sumaišytą su sūrio užtepėle ir varške.
Viską gerai išmaišykite.
Paruoštą kremą supilkite ant sausainių pagrindo.
Toliau kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių.
Palikite atvėsti.
Galiausiai aptepkite šokoladiniu glajumi.
Jį galite pasigaminti ištirpinę 100 g šokolado ir įmaišę 200 ml grietinės.
Aptepkite sūrio pyragą, tada galite papuošti kakava ar šokoladu ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Linkime gero skonio!