Paprastas apelsininis kreminis desertas, kuris pranoks net sudėtingesnius desertus. Jei namuose turite sluoksniuotos tešlos ir nežinote, ką su ja daryti, būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 350 ml pieno
- 350 ml apelsinų sulčių
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 40 g miltų
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 50 g sviesto
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 15 g lydyto sviesto kepimo skardai patepti
- Cukraus pudros papuošimui
- 18 x 26 cm dydžio kepimo skardos
Gaminimo eiga:
- Paruoškite kremą: 2/3 pieno ir apelsinų sultis supilkite į puodą.
Įberkite krakmolo, miltų, cukraus ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.
- Padėkite puodą ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišydami. Išvirkite tirštą kremą.
- Nuimkite nuo viryklės, įberkite vanilinio cukraus ir įdėkite minkšto sviesto. Viską gerai išmaišykite.
- Palikite kremą atvėsti, o per tą laiką ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite sluoksniuotą tešlą arba pagaminkite savo tešlą.
- Tešlą perpjaukite į dvi lygias dalis.
- Vieną pusę sluoksniuotos tešlos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Tolygiai paskirstykite kremą.
- Padengtą kremo sluoksnį uždenkite kita puse sluoksniuotos tešlos ir, jei reikia, nuimkite tešlos perteklių.
- Supjaustykite ruošinį stačiakampiais ir silikoniniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu.
- Pyragą kepkite 30 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Leiskite jam atvėsti, tada išimkite pyragą iš skardos ir nuimkite kepimo popierių.
Pabarstykite cukraus pudra ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!