Pasigaminkite geriausias spurgas pagal šį labai paprastą receptą. Šiuos saldumynus mėgsta ir maži, ir dideli, o pasinaudoję šiais patarimais, galėsite šias spurgas pagaminti tiesiog tobulai.
Jokio riebalų pertekliaus, jos bus purios kaip pūkas ir labai skanios!
Jei norite, kad jums pavyktų, pirmiausia turite išmokti pasigaminti tobulą raugą. Dėl jo spurgos taps minkštos ir purios.
Jei turite galimybę, rinkitės šviežias, o ne sausas mieles.
Jos suteiks spurgoms išskirtinį aromatą ir skonį.
Jei norite dar geresnio rezultato, kartu su soda galite įmaišyti šiek tiek rūgpienio arba grietinėlės, nes dėl šių dviejų ingredientų tešla taps dar minkštesnė.
Dar vienas svarbus tešlos gaminimo etapas – išlaikyti tinkamą miltų ir mielių santykį, kad tešla nebūtų per daug mielinė, bet tuo pačiu metu labai gerai pakiltų.
Tai priklauso nuo to, kiek spurgų norite pagaminti, bet iš esmės, vieno šviežių mielių kubelio užtenka maždaug 1 kg miltų, todėl kiekį reikia atitinkamai pakoreguoti laikantis to paties santykio.
Jei tai sausos mielės, 1 pakelis turėtų būti naudojamas maždaug 500 g miltų.
Pieno, vandens arba grietinėlės kiekį parinkite pagal miltų kiekį.
Skysto komponento tūris turėtų būti apie 250 ml 500 g miltų.
Pagrinde reikia naudoti rūgpienį, kurio galite naudoti apie 200 ml bendro viso skysto komponento, o likusią dalį galėsite įdėti į tešlą vėliau, jei to reikės papildomai.
Tai atlikite priklausomai nuo to, kiek kitų skystų ingredientų bus naudojama tešloje – ar naudosite visą kiaušinį, ar tik trynį, kiek romo ar vanilės esencijos, sviesto ar kitų riebalų ir t. t.
Gautas santykis gali būti, pavyzdžiui, 200 ml rūgpienio reikia sumaišyti su puse kubelio šviežių mielių ir įberti 500 g miltų.
Jei svarstote, kokius miltus naudoti kepant spurgas, geriausia naudoti pusiau rupius miltus, nes su jais lengviau dirbti.
Naudojant rūgpienį ir miltus, reikėtų nepamiršti žiupsnelio druskos bei paprasto cukraus.
Jei paskutiniame etape spurgas apibarstysite cukraus pudra arba pripildysite jas saldžiu įdaru, tešlai ruošti cukraus nereikėtų naudoti.
Pagrindinis skystas ingredientas, kurio paprastai dedama į tešlą, kad būtų pagamintos tobulos spurgos, yra rūgpienis arba grietinėlė su kiaušiniu ir sviestu (arba kitais riebalais).
Tačiau taip pat galite naudoti pieno pasukas, varškę arba tamsų alų.
Dar viena taisyklė – spurgas visada reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje!
Geriausia į aliejų įmaišyti gabalėlį sviesto, nes taip spurgos išliks traškios ir neįsigers riebalų.
Kepant, aliejus turėtų būti 170°C temperatūros, todėl rinkitės geros kokybės riebalus, kurie ne taip greitai išgaruoja.
PATARIMAS:
Niekada nedėkite spurgų į mažai įkaitintą aliejų, nes jos gražiai neišsipūs ir sugers per daug riebalų.
Galutinis spurgų papuošimas ar įdaras priklauso nuo jūsų pasirinkimo.
Galite jas tiesiog apibarstyti cukraus pudra, tačiau, kad būtų dar maloniau ir skaniau, galite jas pripildyti gardaus įdaro tiek, kiek tik norite. Tai gali būti uogienės, šokoladas ar net labai gerai išplakta grietinėlė.
Įdarą į paruoštas spurgas galite įpurkšti iš šono, naudodami konditerinį maišelį arba prieš kepdami spurgose galite padaryti duobutę ir ją vėliau įdaryti.
Sena gudrybė, kuri padeda spurgoms neįsigerti per daug riebalų
Be visų ingredientų, nepamirškite įpilti pusę stiklinės gero romo. Geriausia, jei jį įmaišysite į tešlą kartu su kitais drėgnais ingredientais, t. y. kiaušiniais arba pienu.
Užminkykite tešlą, leiskite jai pakilti ir formuokite spurgas.
Tada kepkite jas karštame aliejuje įprastu būdu.
Taip alkoholis, esantis tešloje, neleis tešlai per daug prisigerti aliejaus.
Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, dėkite spurgas į labai karštą aliejų, o iškepusias – ant popierinės servetėlės.
Mėgaukitės!