Paruoškite šį gardų mėsos skanėstą orkaitėje ir net neprisiminsite klasikinių mėsos vyniotinių. Jam paruošti reikės daug mažiau darbo, ir vyniotinio malonus skonis jus tikrai nustebins!
Taip pat paruošėme jums dar vieną papildomą receptą, todėl tik nuo jūsų priklausys, pagal kurį iš jų nuspręsite gaminti!
Visą gaminimo procesą galėsite pamatyti pridėtame „YouTube“ kanalo vaizdo įraše.
Jums reikės:
- 500 g maltos mėsos
- 2 kiaušinių
- Druskos
- 5 g čiobrelių prieskonių
- 5 g raudonosios paprikos miltelių
- 50 g džiūvėsėlių
- Sviesto ar kitokių riebalų
Įdarui:
- 3 kiaušinių
- Druskos pagal skonį
- 50 g šaldytų žirnelių
- 100 g vyšninių pomidorų
- 28 x 18 cm kepimo skardos
Padažui:
- 30 g kečupo ar pomidorų padažo
- 15 g sojų padažo
Gaminimo eiga:
Maltą mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos, čiobrelių, maltų raudonųjų paprikos miltelių ir džiūvėsėlių.
Viską kruopščiai išmaišykite rankomis.
Paimkite pailgą kepimo skardą, kurią ištepkite riebalais, ir sudėkite maltos mėsos masę bei išlyginkite ją šaukštu.
Į atskirą dubenį įmuškite 3 kiaušinius, pagardinkite druska ir išmaišykite plaktuvu.
28 x 18 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant viršaus supilkite paruoštą kiaušinių masę, tolygiai paskleiskite daržoves.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių 180°C temperatūroje.
Perpjaukite iškeptą kiaušinio paplotį per pusę, vieną dalį uždėkite ant maltos mėsos mišinio ir vėl uždenkite maltos mėsos sluoksniu.
Mėsos mišinį išlyginkite šaukštu, ir aptepkite kečupo ir sojų padažo padažu.
Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių.
Tada tereikės supjaustyti griežinėliais, ir skanūs bei greiti pietūs jau bus ant jūsų stalo.
Linkime gero skonio!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 600 g maltos mėsos
- 3 kiaušinių
- 70 g džiūvėsėlių
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Juodųjų maltų pipirų
- Druskos
- Sviesto ar riebalų
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 150 g kreminio tepamo sūrio
- 100 g kumpio
- 20 g petražolių
- 200 g tarkuoto sūrio
Gaminimo eiga:
Sudėkite visus ingredientus į dubenį su smulkiai supjaustytu svogūnu ir rankomis sutrinkite iki vientisos masės.
Sudėkite mėsos mišinį į sviestu išteptą 10 x 26 cm kepimo indą ir išlyginkite.
Skardine ar stikline mėsoje padarykite griovelį ir į jį įdėkite 4 kietai virtus kiaušinius.
Nedideliais gabalėliais supjaustykite kumpį ir petražoles, sumaišykite dubenyje su tepamu sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Sudėkite šį mišinį ant mėsos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180°C temperatūroje apie 35 minutes.
Viskas baigta!
Mėgaukitės maloniu skoniu!