Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, tuomet žinote, kad nauji patiekalai turi būti pateikti gražiai. Patraukli ir originali išvaizda visada sukelia susidomėjimą ir norą paragauti neįprastų patiekalų. Su patyrusia šeimininke net patys paprasčiausi užkandžiai tampa šventės hitu. Man taip atsitiko su šiuo užkandžiu, svečiai jį taip pamėgo, jog karštam patiekalui nebeliko vietos. Tai buvo kumpio ir sūrio užkandis.
Jei būčiau patiekusi krepšeliuose ar kaip salotas, greičiausiai užkandis būtų likęs nepaliestas. Bet, pasinaudojusi vaizduote, banalų patiekalą paverčiau tikra grybukų pieva. Pagrindui naudojau agurkus, kepurėlėms – marinuotus pievagrybius. „Grybų rinkėjai“ greitai suvalgo užkandį ir nuolat reikalauja pakartoti.
Ingredientai
- 120 g kietojo sūrio
- 2 kiaušiniai
- 2 agurkai
- Trečdalis ryšelio petražolių
- 100 g kumpio
- 250 g marinuotų pievagrybių
- 50 g majonezo
Gaminimo eiga
1. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį ir kietai virtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka.
2. Susmulkintus ingredientus sumaišykite, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.
3. Marinuotus pievagrybius padalinkite į kojeles ir kepures. Vidutinio dydžio agurkus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
4. Agurko griežinėlius išdėliokite ant plokščio indo. Iš sūrio-mėsos mišinio suformuokite grybo koją ir padėkite ant agurko. Ant viršaus uždėkite grybo kepurėlę.
5. Tarpą tarp grybų papuoškite petražolių šakelėmis. Jei norite, galite pridėti kitų valgomų dekoracijų.
Vos per 15 minučių originalus grybų užkandis yra paruoštas. Jį galima pagaminti prieš atvykstant svečiams. Svarbiausia iš anksto paruošti viską, ko reikia. Beje, į įdarą kartais dedu ir likusias pievagrybių kojeles. Išbandykite abu variantus ir išsirinkite geriausią.
Skanaus!