Pyragas yra malonaus kavos skonio ir gražios šokoladinės spalvos. Man patinka, kad nepaisant gana biudžetinės sudėties, jis yra skanus ir švelnus. Į tešlą galite įdėti šiek tiek susmulkintų graikinių riešutų ir džiovintų vaisių. Tačiau stenkitės nepersistengti, kitaip pyragas neiškils.
Ingredientai
- 160 g kvietinių miltų
- 180 g cukraus
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 10 g vanilinio cukraus
- 100 ml kefyro
- 3 a. š. užplikytos kavos
Gaminimo eiga
1. Kiaušinius išplakti su įprastu ir vaniliniu cukrumi iki purumo ir baltumo. Sudėkite minkštą sviestą ir vėl gerai išplakite mikseriu.
2. Lengvai pakaitinkite kefyrą ir supilkite į jį kavą, palikite 5–10 minučių. Tada supilkite į dubenį su kiaušinių mišiniu. Dar kartą išmaišykite.
3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir išplakite tešlą iki vientisos masės. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Tolygiai ją paskirstykite formoje.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 30–35 minutes. Ar iškepę, patikrinkite degtuku arba dantų krapštuku.
Kavos pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba užpilti tirpintu šokoladu. Pluta labai minkšta. Jei noriu tikro torto, perpjaunu pyragą per pusę ir aptepu sviestiniu kremu. O jei pyragą pamirkysite alkoholiniame gėrime, jis įgaus papildomo subtilaus aromato.
Skanaus!