Pirmas kilogramas mandarinų šį sezoną jau tikrai suvalgytas, ar ne? Meniu mandarinais taip pat paįvairinamas, gaminant šventinius kepinius su jais. Želė pyragas su mandarinais yra pirmasis, kurio nori vaikai. Na o dabar metas ir toliau valgyti mandarinus, kol dar tęsiasi jų sezonas.
Ant šio kepinio galite dėti ir nelabai skanius rūgščius mandarinus. Tačiau mano vyras jau įprato, perka tik didelius, saldžius ir be sėklų. Tai puikus priedas kepiniams. Drebučių pyragas su mandarinais pagal šį receptą paruošiamas lengvai ir greitai. Verta patikrinti!
Ingredientai
- 4–5 kiaušiniai
- 120 g kvietinių miltų
- 7 mandarinai
- 140 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia paruoškite kepimo indą. 22–24 cm skersmens išardomą formą išklokite pergamentu. Didelius mandarinus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai per vidurį.
2. Pašalinti sėklas, jei tokių yra. Padėkite mandarinų puseles nupjauta puse žemyn ant pergamentinio popieriaus. Dabar paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį sudėkite 4 didelius arba 5 mažus kiaušinius ir vanilinį cukrų.
3. Išplakite kiaušinius, palaipsniui į juos suberdami cukrų. Į šią masę dalimis suberkite išsijotus miltus. Proceso metu viską maišykite su silikonine mentele.
4. Supilkite skystą vienalytę tešlą į formą su mandarinais. Palyginkite viršų. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. Ar iškepė, patikrinkite dantų krapštuku.
Iškepęs pyragas su mandarinais, būdamas vis dar formoje, turi būti atvėsintas iki kambario temperatūros. Ir tik tada atsargiai apverskite jį ant plokščio indo, nuimkite pergamentą. Atvėsusius kepinius lengviau pjaustyti. Papuoškite cukraus pudra ir mėtų lapeliais, patiekite. Skanu su arbata!