Nustebinkite savo artimuosius nuostabiais bulvių paplotėliais, kurie yra labai skanūs ir purūs. Kartą paragavę tokių pyragaičių, jų nebegaminsite pagal kitokį receptą!
Paruoškite skanius bulvių paplotėlius pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 4 bulvių (apie 300 g)
- 1 l vandens
- 200 ml kefyro arba jogurto
- 1 kiaušinio
- 1 ryšulėlio svogūnų laiškų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 400-450 g paprastų miltų
Gaminimo eiga:
Nulupkite bulves.
Nuluptas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
Uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės.
Svogūną supjaustykite mažais žiedais.
Sudėkite kefyrą ir bulves į didelį dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
Į košę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, supjaustytą svogūną, mieles ir cukrų.
Viską gerai išmaišykite mentele.
Tada į mišinį suberkite miltus, išmaišykite ir rankomis užminkykite tešlą.
Uždenkite dubenyje esančią tešlą maistine plėvele ir palikite ją 1 valandą pastovėti.
Po to padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite ją į maždaug 20 dalių.
Supjaustytą tešlą iškočiokite į rutuliukus ir sudėkite juos vieną šalia kito ant kilimėlio.
Kiekvieną tešlos rutuliuką pirštais suplokite iki 1 cm storio.
Kepkite paplotėlius aliejuje ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių paruduos.
Galite patiekti pikantišką skanėstą.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: