Laukiate svečių ir svarstote, kokį užkandį paruošti? Pasirinkite šį originalų vištienos ir bulvių suktinuką.
Jis ne tik gražiai atrodo lėkštėje, bet ir yra skanus – jį galima patiekti, pavyzdžiui, su mėgstamais padažais.
Be to, šis „YouTube” kanalo receptas yra labai paprastas ir greitas.
Jums reikės:
- 500 g bulvių (4 bulvių)
- 50 g parmezano
- 400 g vištienos krūtinėlių
- 10 g druskos
- 5 g juodųjų maltų pipirų
- 5 riekelių vytinto kumpio
- 100 g mocarelos (mini rutuliukų)
- 20 g petražolių
- 20 ml alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Nulupkite bulves ir specialia pjaustykle arba peiliu supjaustykite jas plonais griežinėliais.
Stalviršį uždenkite maistine plėvele ir išdėliokite ant jo bulvių riekeles taip, kad jos šiek tiek persidengtų.
Išdėliokite jas stačiakampio forma ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Plonai supjaustykite vištienos krūtinėlę ir sudėkite ją ant bulvių ir parmezano pagrindo.
Pabarstykite druska ir pipirais ir išdėliokite vytinto kumpio riekeles.
Ant krašto vieną šalia kito išdėliokite mocarelos rutuliukus ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Dabar, naudodami maistinę plėvelę, susukite vyniotinį.
Dėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (nepamirškite nuimti maistinės plėvelės), šiek tiek patepkite aliejumi.
30 minučių kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Atlikta! Dabar reikia tik supjaustyti ir patiekti.
Mėgaukitės!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 1 raudonos paprikos
- 20 ml augalinio aliejaus
- 150 g grybų
- 3 skiltelių česnako
- 3 kiaušinių
- Druskos
- 600 g vištienos krūtinėlių
- 100 g griežinėliais pjaustyto sūrio
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Nuplaukite, išimkite sėklas ir nedideliais gabalėliais supjaustykite raudonąją papriką. Tada pakepinkite ją augaliniame aliejuje kartu su supjaustytais grybais.
Nulupkite česnaką, sutrinkite jį ir sudėkite į keptuvę.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, į keptuvę sudėkite dalį daržovių mišinio, supilkite kiaušinių masę ir kepkite, kad gautųsi omletas.
Vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, kad gautumėte plonesnius vientisus gabalėlius, juos išmuškite virtuviniu plaktuku ir ant krūtinėlių uždėkite po pusę iškepusio omleto su daržovėmis.
Ant omleto viršaus uždėkite sūrio griežinėlius, suvyniokite mėsą ir suriškite ją virvele, kad nesuplyštų.
Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi ir aptepkite mėsos suktinukus alyvuogių aliejumi. Dėkite juos į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
Atriškite siūlą nuo iškeptų suktinukų ir patiekite juos su mėgstamu garnyru.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: