Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Populiarus šokoladinis kreminis desertas: šis skanėstas patiks visai šeimai!

Norite išbandyti lengvai paruošiamą ir visos šeimos mėgstamą desertą? Paruoškite šį šokoladinį desertą, užpildytą skaniu kremu. Jis atrodys tarsi iš parduotuvės, jo skonis tikrai nuostabus, o paruošti jį labai paprasta!

Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

  • Kepimo formos, kurios skersmuo 22 cm
  • 4 kiaušinių (atskirkite baltymus ir trynius)
  • 180 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 130 g paprastų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo sodos
  • 2-3 šaukštų kakavos

Kremui:

  • 2 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • 150 g kondensuoto pieno
  • 3 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 250 ml pieno
  • 250 g sviesto

Biskvitų sulaistymui:

  • 150 ml vandens
  • 1 šaukšto kondensuoto pieno

Glajui:

  • 3 šaukštų kakavos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3-4 šaukštų grietinės
  • 50 g sviesto

Gaminimo eiga:

Iš pradžių turite išplakite kiaušinių trynius su 80 g cukraus iki putų konsistencijos, tada įpilkite vandens ir toliau plakite, kad susidarytų vientisas mišinys.

Į antrą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir 100 g cukraus, ir išplakite iki standžios masės.

Dabar trynių masę sumaišykite su baltymais ir išplakite.

Į šią masę įsijokite miltus su kakava ir soda. Lengvai išmaišykite šiuos ingredientus su mentele.

Ant kepimo formos dugno išklokite kepimo popierių ir supilkite į ją paruoštą masę.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Iškepus išimkite biskvitą iš formos, nuimkite kepimo popierių ir perpjaukite jį į dvi dalis.

Dabar paruoškite kremą.

Į puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite kondensuotą pieną ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite.

Į gautą masę supilkite pieną, išmaišykite, pastatykite puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies išvirkite tirštą kremą.

Supilkite paruoštą kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.

Minkštą sviestą išsukite šluotele apie 4-5 minutes, ir po šaukštą sudėkite atvėsusį kremą. Viską gerai išplakite.

Šaukštą kondensuoto pieno ištirpinkite vandenyje, išmaišykite ir šiuo sirupu suvilgykite iškeptą biskvitą.

Kremą tolygiai paskirstykite ant biskvito lakšto, išlyginkite ir uždenkite kitu suvilgytu biskvitu.

Desertą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve apie 5-6 valandas.

Dabar iš cukraus, kakavos, grietinėlės ir sviesto puode išvirkite glajų.

Desertui atvėsus, išimkite jį iš formos ir deserto viršų apliekite glajumi, kurį išlyginkite per visą paviršių.

Pyrago viršų galite papuošti su konditeriniu maišeliu išspausdami glajų.

Viskas padaryta!

Galite supjaustyti ir patiekti.

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---