Skanių ir kartu lengvai paruošiamų plikytų pyragėlių receptas, kurio autorė – ponia Liucija B. Šie pyragėliai yra fantastiškai skanūs, ir juos gali paruošti net pradedantieji kulinarai. Pagaminti pagal šį receptą, jie tikrai bus skanūs!
Jums reikės:
- 300 ml vandens
- 150 g sviesto
- 150 g pusiau rupių miltų
- Žiupsnelio druskos
- 4 kiaušinių
Kremui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 400 ml pieno
- plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Paruoškite puodą su storu dugnu.
Užvirkite vandenį su sviestu ir žiupsneliu druskos.
Ištirpinkite sviestą, leiskite mišiniui užvirti ir suberkite miltus.
Maišykite, kol visi ingredientai susimaišys.
Turite nuolat maišyti, kad tešla nepridegtų ir lengvai atsiskirtų nuo sienelių.
Kai tešla bus vientisos tekstūros, leiskite jai atvėsti.
Palaipsniui įmaišykite 4 kiaušinius.
Juos į tešlą įmaišykite po vieną, tešla turi būti vientisa.
Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį ir formuokite plikytus pyragėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepimo popierių apipurkškite vandeniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Kremą išvirkite su pienu, o kai atvės, įmaišykite plaktą grietinėlę.
Iškeptus ir atvėsusius pyragėlius perpjaukite per pusę ir užpildykite kremu.
Jei nenorite gaminti kremo, galite tiesiog užpildyti plakta grietinėle, tai dar paprasčiau ir greičiau!
Linkime gero skonio!