Skanios ir, svarbiausia, itin greitai paruošiamos varškės spurgos, kurias galėsite greitai pasigaminti, kai tik jų užsigeisite.
Varškės spurgos bus labai minkštos, gardžios ir skanios. Tai iš tiesų puiki alternatyva klasikinei kildintai tešlai.
Jums reikės:
- 250 g minkštos varškės
- 250 g pusiau rupių miltų
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
- Žiupsnelio druskos
- Saujelės cukraus pudros
Neprivalomai pagardinimui:
- Marmelado
- Grietinės
- Cukraus pagal skonį
- Uogienės
- „Nutella“ kremo
Gaminimo eiga:
Sumaišykite varškę su kiaušiniais ir miltais.
Įberkite druskos ir sodos.
Jei mišinys atrodys per skystas, įberkite cukraus ir įdėkite daugiau miltų.
Viską gerai išmaišykite.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0,5 cm storio tešlą.
Stikline išpjaukite didesnius apskritimus.
Viduryje taip pat išpjaukite nedidelę skylutę.
Kepkite karštame aliejuje, kol jos taps auksinės spalvos.
Patiekite su uogiene arba tiesiog apibarstykite cukraus pudra.
Taip pat į tešlą galite įmaišyti šiek tiek romo.
Tada kepant jos nesugers tiek daug aliejaus.
Nepamirškite, kad kepimui skirtas aliejus turi būti gerai įkaitintas.
Linkime gero skonio!