Nuo tada, kai sužinojau šį receptą, ant mano stalo nuolat pasirodo pievagrybių užkandis. Ryškios, skanios, vidutiniškai aštrios ir greitai pagaminamos salotos tapo visos šeimos mėgstamiausiomis. O gaminti – vienas malonumas!
Neįprastas ingredientų derinys suteikia naują skonį, kurio vargu ar rasite net restorane. Grybus užkandžiui marinuoju pati, kad būčiau tikra dėl rezultato. Dalinuosi receptu, o kartu ir įdomiu „svogūnų“ triuku , kuris banalų ingredientą pavers ryškiu!
Ingredientai
- 250 g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 1 arb. š. juodųjų pipirų
- 1 valg. š. acto
- druska – pagal skonį
- 10 alyvuogių
- 1 paprika
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- svogūnų laiškai – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Išvalykite grybus. Geriau imkite mažus grybus, bet jei turite didelių – supjaustykite.
2. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.
3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps skaidrus, ant silpnos ugnies. Suberkite papriką, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
4. Grybus sumaišykite su svogūnais, druska ir juodaisiais pipirais.
5. Supjaustykite alyvuoges ir sudėkite į salotas kartu su 6–7% actu, sumaišykite ingredientus.
6. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!