Nuo antrosios rudens pusės, kai pagrindinis daržovių sezonas jau praeina, palaikyti formą gana sunku. Juk dažniausi šaldytuvo svečiai – bulvės ir baltagūžiai kopūstai. Jiems priklauso liūto dalis žiemos receptuose! Štai kodėl taip svarbu žinoti, kaip su jais elgtis. Žinokite: troškinys su bulvėmis ir kopūstais bei morkomis yra vienas skaniausių šaltojo sezono patiekalų. Be to, jis tiks besilaikantiems dietos.
Gausite net ne troškinį, o daržovių picą. Tik nenaudokite sunkių priedų ar riebių padažų. Tai geras pasirinkimas šeimos vakarienei, ypač tiems, kurie rūpinasi savo sveikata. Tereikia išmaišyti ir kepti.
Ingredientai
- pusė baltojo kopūsto
- 3 vnt. bulvių
- 2 vnt. morkų
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 g duonos trupinių
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- muskato riešutas pagal skonį
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimo eiga
1. Pusę kopūsto supjaustykite kuo smulkiau. Kitą pusę rekomenduojame sumalti trintuve iki košės.
2. Nuskustas bulves ir morkas sutarkuokite.
3. Kiaušinius išplakite su druska, pipirais ir muskato riešutu. Sudėkite į kopūstus, bulves ir morkas. Supilkite duonos trupinius. Tada išmaišykite, supilkite aliejų ir vėl išmaišykite.
4. Daržovių mišinį sudėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje (arba 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje).
Muskato riešutas puikiai pabrėš morkų skonį. Jei įmanoma, naudokite papriką, taip pat kalendrą. Dėl grožio ir tobulesnio skonio troškinio viršų rekomenduojame pabarstyti sūriu. Tai gali būti švelni mocarela, kuri pasklis auksine plutele. Arba parmezanas – pakaks poros žiupsnelių, kad daržovių troškinys įgautų ryškų skonį.