Dabar paruošti šviežių daržovių salotas net vidury žiemos – ne bėda. Parduotuvių lentynose visada rasite viską, ko jums reikia. Tik čia skonis ir aromatas bus toli gražu ne tobulas. Ir jei agurkai yra gana valgomi, tai paprastai pomidorai nė neprimena vasarinio derliaus. Atrodo, kad kramtote vieną iš tų gražių dirbtinių gėlių, kurias galima pamatyti vazose. Toks „plastikinis“ pomidorų skonis, deja, būna net ir perkant brangias veisles.
Suprantu, kad namuose šiltnamį užaugintų daržovių skonis būna geresnis, bet pomidorai žiemą tikrai muša visus antirekordus. Man buvo įdomu, kokia to priežastis. Praleidęs kelias valandas internete, aiškaus paaiškinimo neradau. Visi šaltiniai turi skirtingą informaciją. Ir kartais jie vienas kitam prieštarauja. Bet man pavyko rasti puikų būdą, kaip pagerinti pirktų pomidorų skonį.
Kaip padaryti, kad parduotuvėje pirkti pomidorai būtų skanesni
Tiems, kurie taip pat domisi šia problema, pateiksiu, mano nuomone, dvi tinkamiausias priežastis.
1. Neprinokę pomidorai patenka tiesiai į parduotuves. Jie specialiai nuskinami anksčiau, kad būtų saugiai pristatyti į paskirties vietą. Ir jau prieš dėliojant jie yra apdorojami chemija, kad atrodytų labiau prinokę. Vizualiai gražu, bet iš tikrųjų be skonio.
2. Genetiškai modifikuotų veislių auginimas. Siekdami maksimaliai padidinti produkto galiojimo laiką, selekcininkai sukūrė pomidorus, kuriuose yra mažai poligalakturonazės. Šis fermentas yra atsakingas už pektino skaidymą daržovėje brandinimo metu. Tokiu būdu pomidorai išlieka kieti ir neturi natūralaus skonio.
Sunku pasakyti, kur yra tiesa. Bet aš žinau vieną dalyką – šiuos „plastikinius“ pomidorus galima paversti labai gardžiais. Receptą naudojau visą žiemą, tad drąsiai dalinuosi su jumis. Esu tikras, kad tai įvertinsite.
Pirmiausia pomidorą 15 minučių panardinkite į iki 50–60 laipsnių temperatūros įkaitintą vandenį. Įdomu tai, kad šį metodą atrado amerikiečių mokslininkai. Jie atliko išsamius tyrimus, kad pagerintų daržovių skonį. Matyt, problema yra tarptautinė.
Tada leiskite vaisiams atvėsti ir supjaustykite dideliais gabalėliais (galite ir griežinėliais).
Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska bei cukrumi. 3–4 pomidorams berkite po maždaug 0,5 arbatinio šaukštelio. Įpilkite 1 valg. š. saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus ir švelniai išmaišykite.
Palikite 10 minučių. Dabar galite patiekti arba dėti į salotas. Vis dar nepalyginsi su naminiais, bet pomidorai tikrai tapo skanesni.
Būtinai išbandykite šį receptą namuose. Pasidalinkite savo įspūdžiais ir idėjomis komentaruose. Galbūt radote dar efektyvesnį būdą , kaip padaryti, kad parduotuvėje pirkti pomidorai atrodytų kaip naminiai.