Esame įpratę obuolius lentynose matyti bet kuriuo metų laiku. Tačiau jų sezonas labai trumpas – nuo rugpjūčio iki spalio. Ir tuo metu reikia stengtis iš jų pagaminti kuo daugiau patiekalų. Juk sezoniniai obuoliai kvapniausi, saldžiausi ir sultingiausi. Lengviausias būdas yra kepti obuolius su riešutais orkaitėje.
Tikriausiai kiekvienas bent kartą bandė juos kepti. Tačiau kai kam gali pasirodyti netikėta, kad vien įkišti į orkaitę neužteks. Dalinamės su jumis tinkamu keptų obuolių receptu, pagal kurį obuoliai visada būna tobuli.
Ingredientai
- 4 vnt. obuolių
- 50 g cukraus
- 1 a. š. cinamono
- 20 g sviesto
- 40 g razinų
- 25 g graikinių riešutų
- 180 ml vandens
- ledai pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Paruoškite ingredientus (vietoj cukraus galite naudoti medų). Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių nusistovėti. Taip jos taps minkštos ir kvapnios.
2. Per tą laiką paruoškite obuolius – atsargiai išimkite vidurį, kaip nuotraukoje. Tai galima padaryti naudojant įprastą šaukštą.
3. Į įdubas suberkite razinas su graikiniais riešutais, pabarstykite cukrumi arba uždėkite medaus. Taip pat įberkite šiek tiek cinamono. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.
4. Į kepimo skardą supilkite vandenį ir sudėkite obuolius. Kepkite juos 30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Apetitą kelianti iškepusi plutelė ir purus minkštimas, tarsi išplaktas į obuolių putas. Taip vaisiai gaunasi, jei įpilate truputį vandens ir sviesto. Patiekite juos su kaušeliu ledų arba plaktos grietinėlės. Beje, ne per rūgšti riebi grietinė puikiai tiks prie obuolių deserto. Linkime gero apetito!