Šiandien su jumis norime pasidalyti beprotiškai skanaus šokoladinio pyrago receptu. Deserto tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, jis toks švelnus ir lengvas! Tuo pačiu „Ievos triufelių“ skonis labai sodrus. Receptas, kurį privalo turėti visi juodojo šokolado mėgėjai! Beje, kai kas sako, kad šis patiekalas vyrus veikia kaip afrodiziakas. Patikrinkime?
Šokoladinis Ievos triufelių pyragas
Ingredientai, kurių jums reikės
- 9 dideli kiaušiniai
- 460 g tamsaus šokolado su dideliu kakavos kiekiu
- 225 g sviesto
- 1/4 šaukštelio citrinos rūgšties miltelių
- 100 g cukraus
- 1 stiklinė persijotų viso grūdo kvietinių miltų, papildomai miltų kepimo indo pabarstymui
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia vandens vonelėje reikia ištirpinti 460 g juodojo šokolado. Pasirinkite karčiausią, kokį galite rasti. Kai šokoladas visiškai ištirps, į puodą įpilkite 225 g sviesto. Palaukite, kol sviestas ištirps, ir viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
2. Tada paimkite devynis didelius kiaušinius ir padalinkite juos į baltymus ir trynius. Patogu tai padaryti tokiu būdu. Kiaušinį atsargiai įmuškite į lėkštę, kad nepažeistumėte trynio. Tada paimkite tuščią vandens butelį ir nuimkite dangtelį. Po to buteliuką suspauskite, kad iš jo išeitų šiek tiek oro, o trynį įtraukite per kaklelį. Kraštutiniais atvejais galite tiesiog naudoti didelį šaukštą.
3. Devynis trynius sumaišykite su 100 g cukraus. Ir plakite mikseriu dubenyje iki šviesių ir purių putų. Plakite penkias minutes, ne mažiau. O išplaktus trynius su cukrumi sumaišykite su šokoladu ir sviestu. Gerai išmaišykite.
4. Dabar pereikime prie kiaušinių baltymų. Juos taip pat reikia plakti, bet su citrinos rūgšties milteliais. Turite pasiekti tokį kietumą, kad baltymai formuotų minkštas viršūnes. Neplakite baltymų, kol susidarys standžios smailės, kitaip nepavyks tolygiai sumaišyti su šokolado mase.
5. Labai atsargiai, palaipsniui pildami baltymus, įmaišykite juos į šokoladą. Iš apačios į viršų maišykite mentele, lėtai. Čia negalima naudoti maišytuvo.
6. Po to išsirinkite tinkamą išardomą formą pyragui kepti. Dugną ir šonus nedaug patepkite sviestu, o viršų pabarstykite miltais. Prieš pat kepant, į masę įmaišykite miltus.
7. Šokoladinę tešlą sudėkite į nuimamą formą ir įdėkite į orkaitę. Ji turi būti pašildyta iki 150 laipsnių. Pyragą kepkite 35 minutes. Pamatysite, kaip jo vidurys pradeda drebėti, kaip ir turėtų būti, nesijaudinkite. Palikite desertą šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
Prieš patiekiant, Ievos triufelį reikia papuošti. Norėdami tai padaryti, kaip pagardus galite naudoti mėgstamus šokoladus ir kakavą. Taip pat galima puošti šviežiais vaisiais. Skanaus visiems smaližiams!