Kadaise nemylimą žiedinį kopūstą įtraukiau į savo racioną, turėdamas vieną tikslą – tai vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Valgydami šią daržovę, gauname mažiausiai riebalų ir daugiausiai baltymų, svarbių skaidulų ir omega-3. Žiediniai kopūstai taip pat yra skrandžio problemų, diabeto, vėžio ir peršalimo ligų prevencija. Pastarasis ypač svarbus rudens – žiemos laikotarpiu.
Nuo tada aš su malonumu valgau žiedinius kopūstus ir net žalius. Juk man traškus ir sultingas kopūstas daug kartų labiau patinka nei virtas. Didelis atradimas buvo tai, kad žali kopūstai yra dar sveikesni. Todėl mano firminės žalių žiedinių kopūstų salotos su agurkais yra ne tik puikus ir neįprastas skonis, bet ir sveikas užkandis ar garnyras. Gaminkite ir mėgaukitės, draugai!
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas – 400 g
- Jogurtas – 180 ml
- Česnakas – 2 skiltelės
- Krapai, pipirai – pagal skonį
- Marinuoti agurkai – 3 vnt.
- Majonezas – 2 valg. š.
- Druska – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Žiedinį kopūstą sutarkuokite ant vidutinės trintuvės.
2. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite krapus.
3. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pipirais ir per spaustuką išspaustu česnaku.
4. Į dubenį suberkite žiedinį kopūstą, supilkite agurkus, krapus ir česnakinį padažą.
5. Pagardinkite druska pagal skonį. Viską kruopščiai išmaišykite. Skanaus!
Taip pat galite pridėti svogūnų, morkų ar salierų, kad būtų dar skaniau. Svarbu suprasti, kad kuo smulkiau sutarkuosite, tuo rezultate salotos bus švelnesnės. Kartais tiesiog sukraunu visus ingredientus į kombainą. Žiedinių kopūstų salotos dera prie bet kokios mėsos.
Skanaus!