Gardus desertas iš obuolių ir paprastos tešlos, kuris puikiai tiks prie pusryčių kavos.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums riekės:
- 6 didelių obuolių
- 5 valgomųjų šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
- 50 g graikinių riešutų
- 1 šaukštelio cinamono
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- 70-100 g cukraus (pagal skonį)
- 150 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 80 ml pieno
Apibarstymui:
- Žiupsnelio cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Nuplaukite, išimkite sėklytes ir sutarkuokite obuolius.
Pagardinkite cukrumi ir sudėkite obuolių mišinį į keptuvę.
Taip kepkite 2-3 minutes.
Tada suberkite smulkintus riešutus, cinamoną, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.
Dabar paruoškite tešlą.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų.
Įpilkite pieno.
Galiausiai įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais.
Išplakite iki vientisos tešlos be gumuliukų.
Atvėsusią obuolių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Supilkite tešlą ant obuolių ir paskleiskite po visą paviršių.
Kepkite apie 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Apverskite naudodami antrą kepimo popieriaus lapą ir kepimo skardą.
Suvyniokite į kepimo popierių ir palikite atvėsti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: