Skanūs blyneliai su obuoliais, kurie yra nuostabiai purūs, švelnūs ir į juos nereikia įmaišyti mielių. Puiki vakarienė arba saldūs pusryčiai visai jūsų šeimai!
Jums riekės:
- 2 kiaušinių
- Vanilinio cukraus
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
- Žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės paprastų miltų
- 1 stiklinės pieno
- 1 stiklinės tarkuotų obuolių (apie 2 obuolių)
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
Galite patiekti su:
- Cukraus pudra
- Varške
- Grietine
- Šviežiais vaisiais
- Klevų sirupu
Gaminimo eiga:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Sumaišykite trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu ir druska.
Po truputį suberkite persijotus miltus, stenkitės, kad nesusidarytų gumuliukų.
Tada įmaišykite tarkuotus obuolius.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.
Palaipsniui juos įmaišykite į tešlą.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jie įgaus šviesiai rudą spalvą.
Patiekite su norimais priedais.
Bet labiausiai juos tinka tiesiog apibarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!