Paruoškite namuose šį saldų ir minkštą pyragą.
Skanaus obuolių pyrago, kurio jūsų vaikai prašys bent kelis kartus per savaitę, receptas.
Nuostabaus obuolių pyrago receptą radome internete.
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 4 kiaušinių
- 200 ml pieno
- 100 g sviesto
- 200 g cukraus
- 350 g paprastų miltų
- 10 g kepimo miltelių
Papuošimui:
- Cukraus pudros arba šokolado
Gaminimo eiga:
Pirmiausia elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinius.
Pirmiausia išplakite kiaušinių baltymus, tada palaipsniui suberkite cukrų ir toliau plakite dideliu greičiu apie 7-10 minučių.
Plakite tol, kol iš kiaušinių pavyks padaryti purią ir standžią masę.
Nenutraukdami plakimo, pamažu (plona srovele) supilkite ištirpintą sviestą (šiltą, bet ne karštą) ir pieną.
Tada į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius.
Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu arba išmaišykite mentele.
Obuolius nulupkite, išimkite šerdis ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius į tešlą ir išmaišykite mentele.
Kepimo formą patepkite trupučiu sviesto, išklokite kepimo popieriumi.
Supilkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.
Įdėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių 200°C temperatūroje.
Po to mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė.
Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti ir perkelkite į lėkštę.
Pabarstykite cukraus pudra arba papuoškite ištirpintu šokoladu.
Tada jau bus galima patiekti saldųjį skanėstą!
Mėgaukitės maloniu skoniu!