Tai puikus parduotuvėje pirktų duonos kepinių pakaitalas.
Šie duonos paplotėliai jums patiks, jie paprasti ir labai skanūs – pagrindą sudaro tik du ingredientai: miltai ir kefyras!
Paplotėliai puikiai tinka kaip puikus užkandis prie sriubos arba kaip lengvos vakarienės pagrindas.
Šie paplotėliai taip pat yra vadinami „Varguolių duona“.
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- 400 ml rauginto pieno (rūgpienio ar kefyro)
- 1 šaukštelio maistinės sodos
- 1 žiupsnelio druskos
- Sviesto kepiniams įtrinti
Gaminimo eiga:
Persijokite miltus į dubenį ir sumaišykite su soda bei trupučiu druskos.
Supilkite apie 350 ml rūgusio pieno ar kefyro.
Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.
Jei tešla per standi, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
Suformuokite iš gautos tešlos vientisą rutulį.
Tešlą galima (bet nebūtina) laikyti šaldytuve apie 30 minučių.
Tada padalykite tešlą į 8-10 dalių.
Ant gerai miltais pabarstytos lentos kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio blyną.
Keptuvės nereikia tepti jokiais riebalais.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps rausvi ir sausi.
Iškepusius aptepkite sviestu.
Paplotėlius patiekite kaip užkandį prie sriubos.
Jie taip pat puikiai tinka vietoj įprastos duonos.
Linkime gero skonio!