Jei namuose turite šoninės ir vištienos krūtinėlės, paruoškite šiuos gardžius vištienos suktinukus šoninės apvalkale.
Šie skirtingi skoniai iš tiesų puikiai dera tarpusavyje ir sukuria gardų derinį. Šį patiekalą pamėgsite akimirksniu!
Paprastas receptas, kurį verta įtraukti į savo valgiaraštį.
Jums reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės
- 250 g šoninės
- 200 g sūrio
- 3 svogūnų
- 1 šaukštelio raudonėlio
- 3 šakelių petražolių
- Juodųjų pipirų
- Druskos
Pasirinktinai:
- Česnakų
- Vištienos kepimo prieskonių
- Žolelių pagal skonį
Papuošimui:
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite riekelėmis.
Švelniai jas išmuškite mėsos plaktuku.
Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po gabalėlį sūrio.
Taip pat pabarstykite raudonėliais.
Jei mėgstate česnaką, prieš tai galite įtrinti vištieną su išspaustu ar supjaustytu česnaku.
PATARIMAS:
Į mėsą kartu su sūriu taip pat galite įvynioti mažųjų špinatų lapelių arba saulėje džiovintų pomidorų.
Kiekvieną taip įdarytą mėsos gabalėlį suvyniokite į šoninės gabalėlį.
Kad suktinukas nesubyrėtų, galite jį sutvirtinti mediniu pagaliuku.
Patepkite kepimo skardą riebalais ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus svogūnus.
Suktinukus sudėkite vieną šalia kito ant svogūnų.
Dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
Kai mėsa suminkštės, ją išimkite.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanu valgyti su keptomis bulvėmis arba tiesiog su šviežių daržovių salotomis.
Lėkštę taip pat galite papuošti smulkintomis petražolėmis.
Mėgaukitės maloniu skoniu!