Naminių kepinių kvapui neįmanoma atsispirti. Jūsų namuose pasklis nuostabus aromatas, kai kepsite šiuos raguolius. Šiam receptui nereikia kiaušinių ir pieno produktų, o kepiniai vis tiek bus labai skanūs! Juos kepant, namai kvepės taip, tarsi namuose turėtumėte profesionalią kepyklėlę!
Jums reikės:
- 1 kg paprastų miltų
- 500 ml vandens
- 50 g šviežių mielių
- 3 šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 100 ml aliejaus
- 250 g sviesto
Gaminimo eiga:
200 ml vandens pašildykite, įdėkite šaukštą cukraus ir mielių.
Leiskite mielėms pakilti.
Miltus persijokite į didelį dubenį, suberkite cukrų, druską, įpilkite aliejų, vandenį ir mieles.
Užminkykite vientisą, nelipnią tešlą, iš kurios galėsite iš karto formuoti raguolius.
Iš tešlos suformuokite rutuliukus (tokio dydžio, kokio norite, tai bus jūsų raguoliai).
Iš jų iškočiokite blyną ir susukite jį į ritinį.
Sudėkite juos ant sviestu pateptos kepimo skardos.
Uždenkite rankšluosčiu.
Palikite 2 valandas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros ir į ją įdėkite kepimo skardą su paruoštais raguoliais.
Kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
Iškepusius raguolius iš karto patepkite sviestu ir leiskite atvėsti.
Šie raguoliai bus skanūs tiek vieni, tiek ir su sriuba, ar valgomi su geru kumpiu, ar saliamiu.
Jie išliks minkšti net ir kitą dieną!
Linkime gero skonio!