Skanaus karamelinio sūrio pyrago stikliniuose indeliuose receptas. Nieko nereikės kepti ar virti, o viską galėsite paruošti per kelias minutes!
Jums reikės:
- 200 g karamelinių sausainių + 5 vnt. papuošimui
- Šiek tiek ištirpinto sviesto sausainiams apšlakstyti
- 250 g minkštos varškės
- 100 g maskarponės sūrio
- Cukraus pudros
- 300 ml plakamos grietinėlės
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- Žiupsnelio vanilės miltelių arba esencijos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia susmulkinkite sausainius virtuviniu kombainu.
Penkis biskvitus palikite nesmulkintus, kad vėliau galėtumėte papuošti desertą.
Kremui varškę sumaišykite su maskarpone ir cukraus pudra.
Cukraus berkite pagal savo skonį, nes sausainiai ir taip yra saldūs, todėl kremo nereikia be reikalo daug saldinti.
Paruoškite desertines stiklines.
Ant dugno pabarstykite 1/2 sausainių trupinių mišinio.
Mišinį apšlakstykite trupučiu ištirpinto sviesto.
Tada sluoksniuokite kreminio sūrio mišinį.
Ant kremo sluoksniuokite likusią sausainių masę ir vėl apšlakstykite trupučiu sviesto.
Dabar paruoškite plaktą grietinėlę papuošimui.
Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir vanile.
Išplakite grietinėlę iki standumo ir sudėkite ją į dekoravimo maišelį.
Sluoksniuokite ant deserto viršaus ir viskas – galite skanauti!
Kaip alternatyvą grietinėlei taip pat galite rinktis, pavyzdžiui, purškiamą grietinėlę.
Papuoškite sausainiais ir, jei liko – sausainių trupiniais.
Sūrio desertą stiklinėse patiekite gerai atšaldytą!
Linkime gero skonio!