Jos bus labai minkštos ir purios. Ši tešla taip pat puikiai tinka štrudeliams, bandelėms ir raguoliams kepti!
Puikus susuktų bandelių su riešutais, kurios bus labai minkštos ir skanios, receptas. Pagal žemiau pateiktą aiškų „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą ir instrukcijas, bandeles gali padaryti kiekvienas!
Jums reikės:
- Apie 800 g paprastų miltų (pagal poreikį)
- 40 g šviežių mielių (arba 10 g sausų mielių)
- 300 ml karšto pieno
- 200 g sviesto arba margarino
- 4 arbatinių šaukštelių cukraus
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos
- 3 kiaušinių trynių
Įdarui:
- 3 kiaušinių baltymų
- 200 g maltų graikinių riešutų
- 4 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
Glajui:
- 300 ml vandens arba pieno
- 2 griežinėlių citrinos
- 50 g cukraus pudros
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Karštame piene ištirpinkite sviestą.
Kitame dubenyje sumaišykite sutrupintas šviežias mieles, kiaušinių trynius, cukrų ir įpilkite pieną su ištirpintu sviestu.
Viską gerai išmaišykite.
Palaipsniui suberkite miltus ir druską.
Išminkykite tešlą, uždenkite ir palikite dešimčiai minučių pastovėti.
Tuo tarpu paruoškite įdarą:
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki kreminės masės.
Po to kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi ir graikiniais riešutais.
Formuokite bandeles:
Tešlą iškočiokite, ištepkite įdaru ir suvyniokite. Kiekvieną kartą suvyniokite po dalį tešlos ir taip tęskite kol gausite tris ritinėlius (žr. vaizdo įrašą).
Kepimo skardą patepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
Kiekvieną ritinėlį supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant kepimo skardos.
Kepkite apie 25-30 minučių.
Dar karštas susuktas bandeles užpilkite karštu glajumi.
Jį paruošite vandenyje ištirpindami cukrų, sudėdami citrinos griežinėlius ir virdami 3-4 minutes.
Galiausiai bandeles pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: