Paruoškite minkštus ir labai trapius pyragėlius, kuriuos galite gaminti su bet kokiu įdaru. Išbandykite šiuos pyragėlius su švelniu bulvių įdaru pietums, ir liksite labai patenkinti!
Puikūs pyragėliai, kuriuos turite išbandyti!
Jums reikės:
- 200 ml vandens
- 200 ml pieno
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 10 g sausų mielių
- 100 g sviesto
- 700 g pusiau rupių miltų
- 5 bulvių
- 1 svogūno
- Mėgstamų daržovių
- Prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Cukrų ir mieles ištirpinkite šiltame piene.
Kai susidarys putos, supilkite šiltą vandenį ir likusį šiltą pieną.
Suberkite druską, ištirpintą sviestą ir viską išmaišykite.
Po truputį suberkite persijotus miltus ir išminkykite vientisą tešlą.
Nedėkite daug miltų, geriau kruopščiai išminkykite, kad masė nebūtų per kieta.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu.
Palikite pastovėti šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
Sutrinkite virtas bulves dubenyje.
Sudėkite kepintus svogūnus ir daržoves.
Formuokite paplotėlius, patepdami stalą ir rankas augaliniu aliejumi, kad tešla neliptų.
Į paplotėlių vidurį įdėkite bulvių įdarą.
Suvyniokite juos ir kepkite augaliniame aliejuje arba kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje.
Iškeptus pyragėlius patiekite, kai jie bus auksinės spalvos.
Patarimas:
Vietoj bulvių įdaro galite naudoti kiaušinius, varškę, maltą mėsą, grybus, kepenų paštetą ir pan.
Gero apetito!