Už kelis eurus pamaitinkite visą savo šeimą! Šis svogūnų patiekalo receptas yra tiesiog nepakartojamas.
Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 5 vidutinio dydžio svogūnų
- 1 didelės bulvės
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų kvietinių miltų (40 g)
- 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų miltų arba manų kruopų (40 g)
- Žiupsnelio džiovintų petražolių arba nedidelio pundelio šviežių petražolių
- Po 1 arbatinį šaukštelį druskos, čiobrelių, juodųjų pipirų, kmynų ir aitriosios paprikos prieskonių
- Svogūnų aitrumui pašalinti: 1 litro vandens bei 2 arbatinių šaukštelių druskos (16 g)
Kepimui:
- 1 mažos stiklinės augalinio aliejaus (90 ml)
Gaminimo eiga:
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
Norėdami pašalinti svogūnų aitrumą, sudėkite juos į dubenį, pabarstykite druska (2 šaukšteliais) ir užpilkite vandeniu.
Kruopščiai išmaišykite svogūnus ir išimkite iš vandens.
Į dubenį su svogūnais įmuškite 2 kiaušinius.
Taip pat sudėkite tarkuotas bulves.
Suberkite prieskonius, abiejų rūšių miltus.
Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytas petražoles.
Viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Sudėkite šaukštu mišinį, suformuodami atskirus blynelius. Taip pat galite naudoti mažą dubenėlį, kad būtų lengviau formuoti blynus. Šiek tiek įdėkite mišinio į dubenį ir išpilkite jį į keptuvę.
Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: