Tiesą sakant, šiuos cukrumi padengtus varškės sausainius pagaminti labai paprasta. Jie gali būti pagaminti greitai ir be specialių kulinarinių įgūdžių. Tačiau varškės ir kokosų derinys kepiniui suteikia ypatingo rafinuotumo.
Varškės sausainiai su cukrumi
Tokius vamzdelius galite paruošti žaibo greičiu. Tai ne medaus pyragas, kurį kepsite valandų valandas. O štai mūsų sausainiai – vienas ir du, ir viskas paruošta.
Ingredientai
- 250 g sausos varškės
- 80 g sviesto
- 180 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 3 valg. š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 2 valg. š. kokosų drožlių
Gaminimo eiga
1. Į didelį dubenį sudėkite varškę, druską ir minkštą sviestą. Pastarąjį pirmiausia reikia supjaustyti kubeliais.
2. Dabar varškę reikia ilgai minkyti šakute, kad gautųsi vienalytė masė.
3. Po to į dubenį suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišome.
4. Toliau minkykite tešlą rankomis, kol ji nustos lipti. Atminkite, kad kuo sausesnę varškę imsite, tuo mažiau reikės miltų.
5. Padalinkite tešlą į 2 dalis. Iš kiekvienos suformuokite pailgą dešrelę, kurią reikės šiek tiek paploti. Tada kiekvieną dalį reikia iškočioti iki 2–3 mm storio.
6. Tada reikia apkarpyti visus dantytus kraštus, kad gautumėte pailgus stačiakampius.
7. Visą tešlos paviršių tolygiai pabarstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis.
8. Dabar tešlą reikia susukti išilgai į labai suspaustą vamzdelį. Turėtumėte gauti ilgą ploną ritinuką. Po to supjaustykite jį lygiomis 5 cm ilgio dalimis.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kol ji kaista, sudėkite varškės ir kokosų vamzdelius ant kepimo skardos, išklotos silikoniniu kilimėliu.
10. Kepti reikia apie 20 minučių. Vamzdeliai yra labai švelnūs ir kvapnūs! Jums patiks šis gražus varškės ir kokosų derinys.
- Išsamiau gaminimo procesą galite pamatyti čia:
Tai toks paprastas, bet skanus receptas. Vamzdeliai puikiai tinka pakeisti įprastus trapius sausainius ir paįvairinti šeimos užkandžius. Ir jei jūsų vaikai nemėgsta varškės, garantuojame, kad šis desertas jiems tikrai patiks.
Skanaus!