Ypatingai skanus kreminis pyragas, kurio paruošimas neužims daug laiko.
Jei atėję iš mokyklos vaikai jūsų paprašys ko nors saldaus, jums nereikės ilgai galvoti – tiesiog paruoškite šį kreminį skanėstą pagal mūsų receptą. Lengvo ir skanaus pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 8 g vanilinio cukraus
- 5 šaukštelių cukraus
- 5 šaukštelių augalinio aliejaus
- 5 šaukštelių pieno
- 5 šaukštų paprastų miltų
- 3 šaukštelių karčios kakavos miltelių
- 7 g kepimo miltelių
Sulaistymui:
- 100 ml pieno
- 1 arbatinio šaukštelio kavos
Kremui:
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 100 g tamsaus šokolado
- Pakelio šokoladinio pudingo (arba kitos rūšies pudingo)
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską, vanilinį cukrų, paprastą cukrų ir išmaišykite šluotele.
Tada įpilkite aliejų, išmaišykite, tada įpilkite pieną ir viską išmaišykite.
Į kitą dubenį suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, šaukštu išmaišykite ir persijokite į skystą mišinį.
Išmaišykite mišinį šluotele, kol gausite skystą tešlą.
Kakavinį kremą supilkite į miltais pabarstytą stiklinę kepimo formą, tolygiai išlyginkite.
Kepkite orkaitėje 25 minutes 180°C temperatūroje.
Iškepus leiskite atvėsti, ir tada supilkite tešlą su pienu, sumaišytu su kava.
Į dubenį supilkite grietinėlę ir išplakite iki tiršto kremo konsistencijos.
Nedideliame dubenyje paruoškite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite pudingą.
Dalį šokoladinio kremo supilkite į konditerinį maišelį papuošimui, likusį įmaišykite į plaktą grietinėlę ir išplakite mikseriu.
Iškepusį biskvitą užtepkite kremu, tolygiai paskirstykite mentele, o viršų papuoškite, išspausdami konditeriniu maišeliu šokoladinį kremą ir perbraukdami pagaliuku.
Pyragą valandai įdėkite į šaldytuvą ir galėsite patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: