Jūs seniai ieškojote tokio puikaus recepto! Štai kaip paruošti 2 išskirtinius patiekalus viename inde!
Per savo šeimos šventę išbandykite šį receptą, ir svečiai bus taip sužavėti rezultatu, kad ant stalo liks tik tuščios lėkštės.
Sultinga sprandinės mėsa kartu su keptomis bulvėmis jūsų gomuriu leis patirti naujų nepatirtų skonių.
Neįprastai paruošti sprandinės kepsniai pagal receptą, kurį radome internete.
Jums reikės:
- Kiaulienos sprandinės
- Druskos ir mėgstamų prieskonių pagal savo skonį
- 2 svogūnų
- Nedidelio gabalėlio šoninės
- Saulėgrąžų augalinio aliejus
- 1 šaukštelio maltos paprikos miltelių
- 1 didelės česnako skiltelės
- Kopūstų
Garnyrui:
- 8 bulvių
- Druskos, maltų juodųjų pipirų ir maltos paprikos (pagal skonį).
- 1 svogūno
- Gabalėlio šoninės
Gaminimo eiga:
Mėsoje įpjaukite negilias įpjovas, į kurias galėsite sudėti ingredientus.
Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai įtrinkite rankomis.
Supjaustykite svogūną žiedeliais ir į kiekvieną mėsos įpjovą įdėkite po du svogūno gabalėlius.
Nuo supjaustytos šoninės nuimkite odelę ir į kiekvieną įpjovą įdėkite po vieną jos griežinėlį.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir ant jos padėkite mėsą.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų, paprikos miltelius, smulkiai tarkuotą česnaką ir mišiniu įtrinkite mėsą.
Stambiai supjaustykite kopūstus, sudėkite juos aplink mėsą ir apšlakstykite trupučiu augalinio aliejaus.
Uždenkite mėsą kepimo popieriumi, o tada ir folija.
Kepkite mėsą iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Išimkite kepimo skardą, nuimkite foliją ir kepimo popierių, ir kepkite toje pačioje temperatūroje dar 20 minučių.
Bulves nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenį ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir paprikos milteliais.
Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
Atskirai nulupkite svogūną ir supjaustykite griežinėliais.
Stiklinį kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
Paimkite bulvės puselę, ant jos uždėkite svogūno griežinėlį kartu su šoninės griežinėliu, tada vėl bulvę ir pradurkite ilgu mediniu iešmeliu.
Tą patį padarykite ir su likusiomis bulvėmis, sudėkite jas į kepimo indą ir uždenkite kepimo popieriumi.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes 180°C temperatūroje.
Išimkite indą, nuimkite kepimo popierių ir kepkite bulves dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.
Sultingą mėsą galite patiekti kartu su bulvėmis ir kopūstais.
Linkime gero skonio!