Kad kepsniai visada būtų sultingi ir minkšti, turite laikytis kelių pagrindinių taisyklių.
Norint juos padaryti minkštus ir sultingus, geriausia mėsą marinuoti specialiame mišinyje, pagamintame iš dviejų ingredientų – pieno ir česnako.
Skanų bei populiarų kiaulienos kepsnių receptą jums radome internete.
Jums reikės:
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 250 ml pieno
- 2 česnako skiltelių
- 250 g paprastų miltų
- 150 g džiūvėsėlių
- 1 kiaušinio
- Kokosų aliejaus kepimui
- Druskos
- Prieskonių
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Supjaustykite ją į 6 lygias dalis ir uždenkite maistine plėvele.
Mėsą išmuškite virtuviniu plaktuku.
Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Sudėkite česnako griežinėlius ant mėsos ir šiuos kepsnelius sudėkite vieną ant kito (ant kiekvienos mėsos riekelės turi būti bent kelios česnako riekelės).
Viską užpilkite pienu, pagardinkite druska bei pipirais ir palikite šaldytuve per naktį.
Šis marinavimo etapas ypač svarbus – būtent jis užtikrins, kad mėsa būtų minkšta ir išliktų labai sultinga.
Galbūt nustebsite, bet šį paruošimo būdą naudoja net profesionalūs virėjai.
Šis marinavimo būdas tinka net kietesnei mėsai paruošti, pavyzdžiui, jautienai.
Jei neturite tiek laiko, būtinai palikite mėsą marinate bent valandai, net ir per tokį trumpą laiką skirtumas bus tikrai pastebimas!
Kitą dieną išimkite kepsnelius iš pieno ir česnako marinato, ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Paruoškite tris gilesnius dubenėlius.
Į vieną dubenį suberkite miltus, į kitą – plaktą kiaušinį, į trečią – džiūvėsėlius.
Į kiekvieną dubenį kepsnelius dėkite tokia pat tvarka.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kiaulienos kepsnelius.
Kepkite juos ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių apie 4 minutes.
Išėmę iš keptuvės, kepsnelius dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Skanius kepsnelius jau galite patiekti.
Mėgaukitės maloniu skoniu!