Paruoškite gardžiame padaže marinuotą ir orkaitėje keptą sprandinę! Patogi alternatyva greitiems ir skaniems pietums. Jų paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai bus vertas įdėto darbo. Taip paruošta mėsa tiesiog tirps burnoje, o jos receptą norės sužinoti ir jūsų draugai.
Išskirtinis receptas iš „YouTube“ kanalo, kaip skaniai iškepti kiaulienos sprandinę.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos sprandinės be kaulų
- 2 paprikų
- 3 česnako skiltelių
- 1 pomidoro
- 1 raudonojo svogūno
- Petražolių
- 50 g grietinės
- Kietojo sūrio
Marinatui:
- 2 šaukštelių maltos paprikos miltelių
- 2 arbatinių šaukštelių „Vegetos“ prieskonių
- Druskos
- Pipirų
- Augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia supjaustykite kiaulienos sprandinę maždaug piršto storio riekelėmis.
Tada paruoškite mėsos marinatą.
Į nedidelį dubenėlį suberkite „Vegetos“ prieskonius, maltos paprikos miltelius, pipirų pagal skonį bei druskos.
Viską gerai išmaišykite.
Aptepkite mėsą gautu marinatu, tada sudėkite ją į kepimo skardą, kurioje ji ir bus kepama.
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir leiskite virti 5 minutes.
Po penkių minučių išimkite bulves ir sudėkite jas ant jau paruoštos mėsos.
Į didesnį dubenį sudėkite smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną, paprikas, pomidorą, susmulkintas petražoles bei česnaką, druską ir grietinę.
Gerai išmaišykite šį mišinį.
Užtepkite mišinį ant bulvių ir pašaukite kepimo formą į iki 200°C įkaitintą orkaitę 50 minučių.
Po 50 minučių ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir dar 5 minutėms grąžinkite į orkaitę.
Leiskite šiam nuostabiam patiekalui šiek tiek atvėsti ir galėsite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: