Paprastume slypi ne tik grožis, bet ir nepakartojamas skonis, kaip ir šio nuostabaus deserto atveju.
Pasaldinkite savo gyvenimą gardžiu kreminiu desertu – mes jį vadiname sūrio pyragu su sausainiais.
Puikaus, nepretenzingo skonio pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 200 g biskvitinių sausainių
- 150 g graikinių riešutų
- 80 g sviesto
Įdarui:
- 200 g maskarponės arba kito kreminio sūrio
- 200 g šokoladinio kremo
- 250 ml plakamos grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
Papuošimui:
- 3 šaukštų šokolado glazūros
Gaminimo eiga:
Dubenyje rankiniu elektriniu trintuvu susmulkinkite sausainius į smulkius miltus.
Tada virtuviniu kombainu sutrinkite ir riešutus. Padalinkite juos į dvi dalis.
Sausainių miltus sudėkite į didesnį dubenį ir sumaišykite su viena puse smulkintų riešutų.
Tada supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite šį mišinį.
Prie skardos vidinės dalies pritvirtinkite foliją ir supilkite į ją sausainių masę, prispausdami ją mentele prie dugno.
Į kitą dubenį sudėkite maskarponės sūrį, šokoladinį kremą ir gerai išplakite.
Paruoštą įdarą sudėkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo.
Į naują dubenį supilkite grietinėlę, plakant suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys tirštas kremas.
Tada sudėkite maskarponės sūrį, gerai išmaišykite, galiausiai suplakite elektriniu maišytuvu ir supilkite ant šokoladinio įdaro į kepimo formą.
Viršų papuoškite smulkintais riešutais ir mažiausiai 6 valandas palaikykite šaldytuve.
Išimkite paruoštą pyragą iš formos, į konditerinį maišelį sudėkite šokoladinį glajų ir papuoškite pyragą.
Galite pyragą pateikti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo instrukcijas rasite čia: