Puiki tešla naminėms įdarytoms bandelėms, štrudeliui ar kitiems naminiams kepiniams gaminti.
Pagrindinis šio recepto privalumas yra tai, kad tešlos visiškai nereikia kildinti, tiesiog ją išmaišykite ir iš karto galėsite gaminti bandeles.
Šių bandelių įdarui galite naudoti bet ką, bet labiausiai tinka pudingas su šokolado gabaliukais. Taip pat puikiai tinka uogienės, varškės ar aguonų įdaras.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 1 kubelio šviežių mielių (apie 50 g)
- 100 ml aliejaus
- 300 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- Šiek tiek druskos
- Žiupsnelio maistinės sodos
Įdarui galite pasirinkti:
- Virtą tirštą pudingą
- Uogienę
- Desertinę varškę su razinomis
- Aguonas
- Jums patinkančius riešutus
Gaminimo eiga:
Į pieną įberkite 2 šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite.
Į dubenį suberkite miltus, įberkite šiek tiek druskos ir žiupsnelį maistinės sodos.
Į pusę reikalingo ir šiek tiek pašildyto pieno įdėkite susmulkintų mielių kubelį ir leiskite suputoti.
Į dubenį su miltais, druska ir soda supilkite pieną su mielėmis ir įpilkite aliejaus.
Taip pat supilkite kitą pusę pieno.
Tada padarykite tešlą. Tešla neturėtų labai lipti prie rankų.
Kad būtų lengviau dirbti, rankas galite suvilgyti aliejumi.
Rankomis iš tešlos suformuokite paplotį ir supjaustykite jį kvadratėliais.
Užpildykite gautus kvadratėlius virtu pudingu ar kitu įdaru. Taip pat galite įdaryti vaniliniu pudingu į jį įberdami šokolado gabalėlių.
Įdėjus įdaro, bandeles gerai užspauskite.
Dėkite įdarytas bandeles vieną šalia kitos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kiekvieną bandelę iš viršaus ir šonų aptepkite aliejumi, kad iškepusios gražiai atsiskirtų viena nuo kitos.
Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kiekviena orkaitė kepa skirtingai, todėl stebėkite kaip kepa.
Dar šiltas bandeles aptepkite šaltu pienu, į kurį įmaišykite vanilinio cukraus.
Atvėsusias bandeles galėsite apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis jų maloniu skoniu.
Linkime gero skonio!