Norite išties nepaprasto deserto? Tuomet turėtumėte išbandyti šį karamelinį sūrio pyragą!
Šį desertą pasigaminti mane įkvėpė mano geros draugės iškeptas karamelinis varškės pyragas, bet aš jį pritaikiau pagal savo skonį.
Rezultatas gavosi daugiau nei labai skanus!
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g karamelinių biskvitinių sausainių
- 120 g sviesto
Kremui:
- 500 g minkštos varškės
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 ml augalinės plakamos grietinėlės
- 120 g cukraus pudros
Karamelei:
- 130 g cukraus
- 70 g sviesto
- 100 ml plakamos grietinėlės
- 23 cm skersmens kepimo formos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
Karamelinius sausainius susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
Sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite rankomis, kad mišinio dalys gerai susimaišytų tarpusavyje.
Mišinį paskleiskite ant kepimo formos dugno, suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą:
Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarponės sūriu.
Kitame dubenyje išplakite augalinę grietinėlę iki standžių putų ir šaukštu įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Sluoksniuokite kremą ant sausainių pagrindo, atšaldykite ir paruoškite karamelę.
Puode, nuolat maišant, leiskite cukrui pilnai ištirpti.
Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.
Tiesiog užpilkite ją ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Galiausiai papuoškite smulkintais sausainiais.
Linkime gero skonio!