Man patinka išbandyti naujus dalykus. Tai ypač aktualu, kai kalbama apie įvairius gėrimus. Mano spintelėje nuolat atsiranda naujų arbatų, kurios papildo ir taip didžiulę kolekciją. Ir visai neseniai išgirdau apie labai ypatingą arbatą, kurią vargu ar galima pavadinti arbata. Šiandien dalinuosi su jumis informacija, kaip virti grikių arbatą ir kodėl tai iš viso reikia daryti.
Kaip virti grikių arbatą
Pirmiausia noriu pasakyti, kodėl arbatos mano širdyje užima ypatingą vietą. Faktas yra tas, kad taip buvo ne visada. Arbata man ilgą laiką buvo visiškai įprastas gėrimas, kurį vakarais ir rytais gerdavau tik iš įpročio. Man nerūpėjo, kokia tai arbata, ir iš tikrųjų nerūpėjo, ar tai arbata ar kava. Į puodelį įmesdavau porą šaukštelių cukraus ir džiaugdavausi saldžiu gėrimu.
Tačiau tada mano gyvenime atėjo laikotarpis, kai pradėjau dirbti su savo kūnu. Aš norėjau atgauti jėgas, pradėti jaustis geriau ir numesti šiek tiek svorio. Kaip žinote, universalios formulės tam nėra. Išbandžiau daug dalykų ir apsistojau prie protarpinio badavimo. Ši sistema man puikiai tiko. Nusprendžiau valgyti kas antrą dieną ir tuo pat metu jaučiausi puikiai.
Buvo tik viena kliūtis. Tą dieną, kai nieko nevalgiau, vis tiek labai norėjosi kažko skanaus. Arbata man puikiai tiko. Tada aš pradėjau bandyti įvairias rūšis ir tikrai mėgautis kiekviena iš jų. Dabar mano mėgstamiausia namų tradicija yra išsivirti sau didelį puodelį arbatos ir laikyti jį rankose, kol gėrimas tampa šiek tiek mažiau karštas. Tada dideliais gurkšneliais geriu arbatą ir iš šio proceso gaunu didelį malonumą.
Ku Qiao grikių arbata
Prieš kelias savaites žiūrėjau vaizdo dienoraštį ir išgirdau apie grikių arbatą. Nuostabu, kad anksčiau apie tai nežinojau! Paaiškėjo, kad šis antpilas labai paplitęs Kinijoje, tačiau po truputį populiarėja ir vakarų šalyse. Arbata vadinama Ku Qiao, joje yra totoriškų grikių sėklų. Iš tinklaraštininkės sužinojau, kad gėrimo skonis primena avižinius sausainius. Tai tapo pagrindine priežastimi, kodėl nusprendžiau ją išbandyti.
Deja, kaimyniniuose prekybos centruose tokios arbatos neradau. Tačiau ji pasirodė pačioje pirmoje internetinėje arbatos parduotuvėje. Kaina buvo tokia pati, kaip ir bet kurios kitos arbatos. Aš užsisakiau arbatą ir nekantriai laukiau savo siuntinio. Po poros dienų rankose turėjau maišelį su grikiais. Virimo procesas pasirodė gana paprastas: arbatinis šaukštelis buvo užpiltas verdančiu vandeniu ir infuzuojamas tris minutes. Įsivaizduokite mano nuostabą, kai gėrimo skonis tikrai priminė avižinius sausainius!
Gurkšnodama pirmąjį ir toli gražu ne paskutinį puodelį grikių arbatos, pradėjau ieškoti naudingos informacijos. Taip puiku, kai praverčia ir skanus dalykas! Taigi, štai ką aš sužinojau:
- Arbata stiprina imuninę sistemą , o tai dabar ypač svarbu.
- Virškinimo sistema taip pat bus labai dėkinga. Reguliarus grikių arbatos vartojimas teigiamai veikia žmonių, turinčių problemų šioje srityje, savijautą.
- Gliukozės šuoliai tampa ne tokie ryškūs, o tai labai naudinga tiems, kurie kovoja su neprotingu apetitu. Metabolizmas taip pat gali šiek tiek paspartėti.
- Įtemptos dienos bus daug lengvesnės, jei pasimėgausite puodeliu ar dviem grikių arbatos.
- Sumažėja patinimas – tai itin aktualu tiems, kas dirba stovimą darbą.
Būtinai paragaukite šio nuostabaus gėrimo ir savo įspūdžius parašykite komentarų skiltyje!