Home Receptai Desertai Vaflių vyniotinis su aguonų ir kokosų įdaru

Vaflių vyniotinis su aguonų ir kokosų įdaru

0
Vaflių vyniotinis su aguonų ir kokosų įdaru

Nereikės kepti!

Jums reikės:

  • 2 vaflių lakštų (28×28 cm dydžio)

Aguonų įdarui:

  • 90 g aguonų
  • 50 g sviesto
  • 10 g kakavos miltelių
  • 30 g cukraus
  • 150 ml vandens

Kokosų įdarui:

  • 400 ml pieno
  • 75 g kokosų drožlių
  • 40 g manų kruopų
  • 60 g cukraus
  • Žiupsnelio vanilino

Papuošimui:

  • 40 g šokolado

Kaip gaminti?

  1. Paruoškite aguonų įdarą. Aguonas sumalkite kavamale, supilkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu, įdėkite sviesto, suberkite cukrų ir kakavos miltelius. Virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos. Retkarčiais pamaišykite.
  2. Paruoškite kokosų įdarą. Į puodą supilkite pieną, suberkite manų kruopas, cukrų ir vaniliną. Išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokosų drožles. Išmaišykite.
  3. Vieną vaflio lakšto dalį aptepkite aguonų įdaru, o kitą – kokosų įdaru. Susukite į vyniotinį.
  4. Vyniotinio viršų padenkite tirpintu šokoladu. Padėkite į šaldytuvą porai valandų.
  5. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Skanaus!