Jums reikės:
Tešlai:
- 120 ml kefyro
- 100 g sviesto
- 20 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 arb. š kepimo miltelių
- 300 g miltų
Įdarui:
- 1 apelsino
- 60 g cukraus
- 20 g krakmolo
- 1 valg. š. manų kruopų
Kaip gaminti?
- Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite.
- Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite trupininę tešlą. Sumaišykite su kefyru.
- Uždenkite plastikine plėvele ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.
- Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Suberkite krakmolą, manų kruopas ir cukrų, išmaišykite iki vientisos masės.
- Atšaldytą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, tolygiai patepkite įdaru ir susukite į vyniotinį.
- Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
- Kepkite 180°C temperatūroje 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!