Jums reikės:
Tešlai:
- 1 valg. š. cukraus
- 300 ml kefyro
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 kiaušinių
- 2 valg. š. miltų
- 1 arb. š. sodos
- 2-3 valg. š. kakavos
Kremui:
- 1 stiklinės cukraus
- 400 g grietinės
- 200 g sviesto
Kaip gaminti?
Paruoškite tešlą: išplakite kiaušinius, įmaišykite augalinį aliejų ir kefyrą. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – cukrų, miltus, kakavą ir sodą.
Sausą mišinį sumaišykite su kiaušinių mase.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 180°C temperatūroje 50 minučių.
Paruoškite kremą: išplakite grietinę, cukrų ir minkštą sviestą.
Atvėsusį pyragą perpjaukite į tris dalis, pertepkite kremu ir papuoškite riešutais arba šokoladiniu glaistu.
Skanaus!