Taip šeimos pietums visada kepu mėsą. Mėsa yra sultinga, labai skani ir ją paruošite labai greitai.
Šio puikaus patiekalo receptą radau „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1,5 kg
- 1-2 vnt. bulvių
- Augalinio aliejaus 2 valgomųjų šaukštų
- Druskos 1/2 arbatinio šaukštelio
- Paprikų miltelių 1/2 arbatinio šaukštelio
- Svogūnų 1 vnt.
- Sauso raudonojo vyno 50 ml
- Augalinio aliejaus 3 valgomųjų šaukštų
- Druskos 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų 1 šaukštelio
- Paprikos 1 šaukštelio
- Itališkų žolelių mišinio 1 šaukštelio
Salotoms:
- Kopūstų 600 g
- Morkos 1 vnt.
- Druskos 1 šaukštelio
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Paprikų miltelių 1 šaukštelio
- Ciberžolės 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų 1/2 šaukštelio
- 2-3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- Vyno acto 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga:
Paruoškite mėsą.
Padarykite gilias įpjovas mėsoje – tik neperpjaukite jos iki galo.
Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, taip pat, kaip ir bulves.
Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, įberkite druskos ir pipirų.
Išmaišykite.
Paruoškite kepimo indą.
Ant dugno sudėkite svogūnus.
Ant svogūnų uždėkite mėsą.
Bulves sudėkite į mėsos įpjovas.
Dabar mėsą ir bulves užpilkite vynu.
Įpilkite aliejaus į dubenį. Įberkite druskos, paprikos, itališkų žolelių ir išmaišykite.
Užtepkite mišinį ant mėsos.
Kepkite 80 minučių 180°C temperatūroje uždengę dangčiu.
Nuimkite dangtį ir kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Galiausiai paruoškite salotas.
Supjaustykite kopūstus.
Pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite.
Morkas nuskuskite, sutarkuokite ir sudėkite į kopūstus.
Leiskite pastovėti 30 minučių.
Tada rankomis išspauskite sultis ir sudėkite į kitą dubenį.
Sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite, ir viskas!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: