Home Receptai Desertai Greitai paruošiamas sausainių pyragas

Greitai paruošiamas sausainių pyragas

0
Greitai paruošiamas sausainių pyragas

Turbūt nustebsite, tačiau pasigaminti tokį pyragą yra labai paprasta. Tereikia vadovautis žemiau pateiktais nurodymais, ir tai jums padės sukurti nuostabaus skonio desertą.

Jums reikės:

  • 2 valg. š. grietinės
  • 150 ml pieno
  • 3 valg. š. cukraus
  • 120 g sviesto
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 3 valg. š. kakavos
  • 200 g varškės
  • 1 kivio
  • 15 vnt. sausainių su šokolado gabaliukais
  • Kokoso drožlių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite varškę, grietinę, cukraus pudrą ir 60 g lydyto sviesto. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
  2. Stalo paviršių išklokite folija. Sausainius pamirkykite piene ir padėkite ant folijos.
  3. Aptepkite sausainius varškės mase.
  4. Nulupkite kivį, perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant varškės masės.
  5. Sulenkite folijos kraštus, kad susidarytų trikampis.
  6. Suvyniokite pyrago ruošinį į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve.
  7. Puode ištirpinkite cukrų ir kakavą, įpilkite 5 valg. š. pieno. Sudėkite likusį sviestą, kaitinkite ir maišykite, kol ištirps.
  8. Pyragą užpilkite karštu glaistu ir pabarstykite kokoso drožlėmis. Dar valandą palaikykite šaldytuve.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

„Oreo“ sausainių pyragas

Jei mėgstate „Oreo“ sausainius, jums tikrai patiks ir šis receptas.

Jums reikės:

  • 180 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml pieno
  • 80 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 160 ml karšto vandens
  • 2 arb.š. kepimo miltelių
  • 60 g kakavos
  • 500 g Mascarpone sūrio
  • 130 g sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • 8-16 „Oreo“ sausainių

Kaip gaminti?

Sutrupinkite sausainius.

Giliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cukrų. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir pieną, įmuškite kiaušinius. Plakite iki vientisos masės.

Supilkite karštą vandenį ir vėl išplakite. Sudėkite sutrintus sausainius ir silikonine mentele išmaišykite tešlą.

Formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Išsukite minkštą sviestą su cukraus pudra. Įpilkite kreminio sūrio („Mascarpone“ galite pakeisti „Philadelphia“ sūriu). Gerai išplakite.

Iškepto pyrago pagrindą perpjaukite išilgai. Vieną dalį ištepkite puse paruošto kremo, uždenkite likusia dalimi. Ištepkite kremu. Galite papuošti sausainiais.