Mano svečiai ne kartą bandė išsiaiškinti, koks yra „slaptas“ šių kotletų ingredientas, tačiau jiems nepavyko. Viskas yra labai paprasta – vietoj batono į kotletus dedu juodos duonos, kuri mėsai suteikia rafinuotai švelnų skonį.
Į 1 kg maltos mėsos dėkite ketvirtadalį duonos kepalo. Duona neužgoš mėsos skonio, tačiau ją suminkštins ir sugers skysčių perteklių.
Duoną supjaustykite mažais gabalėliais. Užpilkite vandeniu arba pienu. Palikite pastovėti, kol duona suminkštės. Nusunkite vandenį ir įmaišykite duoną į maltą mėsą.
Vietoj vandens ar pieno taip pat galite naudoti naminį majonezą, natūralų jogurtą ar mineralinį vandenį. Kai kurie virtuvės šefai naudoja ir lydytą sviestą ar net smulkintus svogūnus, kurie išskiria nemažai sulčių.
Taip paruoštus kotletus kepkite kaip esate įpratę. Garantuojame – toks patiekalas tikrai maloniai nustebins jūsų svečius!
Linkime gero skonio!