Kai nėra laiko ir noro sukinėtis virtuvėje, galima išbandyti šį paprastą obuolių pyrago receptą. Toks jo pavadinimas buvo sugalvotas tikrai ne be priežasties – pasigaminti šį štrudelį yra labai paprasta, ir tam neprireikia pernelyg daug laiko.
Jums reikės:
Tešlai:
- 100 ml vandens
- 250 g miltų
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. cukraus
- 6 valg. š. augalinio aliejaus
- 10 g vanilinio cukraus
- 2 valg. š. džiūvėsėlių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 4 obuolių
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 2,5-4 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. cinamono
- 150 g razinų
- 1 valg. š. džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Palaipsniui suberkite miltus. Minkykite tešlą. Susukite į rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pastovėti.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, įberkite cukraus, cinamono ir razinų. Gerai išmaišykite ir įberkite šaukštą duonos trupinių.
Tešlą iškočiokite į maždaug 35 x 25 centimetrų dydžio stačiakampį. Suberkite džiūvėsėlius ir sudėkite įdarą.
Suvyniokite tešlą ir sutvirtinkite šonus. Šakute susmaigstykite pyrago viršų.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.
Iškeptą štrudelį aptepkite sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!