Jums patiks šios gardžios, karamelėje apkeptos vištienos šlaunelės, paruoštos pagal „Facebook“ receptą. Tai labai paprastas ir skanus patiekalas!
Jums reikės:
- 4 vištienos šlaunelių
- 8 česnako skiltelių
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 puodelio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto vandens
Pasirinktinai:
- Prieskonių pagal skonį
- Žolelių pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Pabarstykite druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu.
Padarykite gilius pjūvius vidinėje šlaunelių pusėje.
Įdarykite jas smulkintais česnakais.
Pakartokite šį procesą su visomis šlaunelėmis.
Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Įdėkite į šaldytuvą.
Į puodą su storu dugnu įberkite cukraus.
Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
Nuolat maišykite, kad karamelė nesudegtų!
Kai tik pradės kilti dideli burbuliukai, sumažinkite ugnį iki silpnos.
Virkite nuolat maišydami, kol taps auksinės spalvos.
Tada į karamelę iš karto įpilkite šalto vandens.
Turėtų susidaryti gintaro spalvos mišinys.
Nuimkite sirupą nuo ugnies ir palikite 5 minutes atvėsti.
Dabar jame pamirkykite vištienos šlauneles.
Aptepkite jas sirupu ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite 20 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 20 minučių.
Linkime gero skonio!