Ruošdamasi šventėms, kiekviena šeimininkė prisimena savo mėgstamiausių patiekalų receptus (arba ima dairytis naujų patiekalų receptų). Gana dažnai siekiama, kad paruošti valgiai būtų ne tik skanūs, bet taip pat ir dailiai atrodytų ant stalo, todėl siūlome išbandyti šias salotas su vištiena ir vynuogėmis – jos tikrai sulauks tinkamo įvertinimo.
Jums reikės:
- 500 g vištienos filė
- 3 kiaušinių
- 100 g kietojo sūrio
- 50 g graikinių riešutų
- 300 g vynuogių
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 arb. š. kario prieskonių
- 150 ml majonezo
- 100 ml grietinės (15% riebumo)
- Augalinio aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštą mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Baigiant kepti įberkite druskos, kario ir maltų juodųjų pipirų. Kai vištiena iškeps, išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
Sutarkuokite sūrį, išvirkite kiaušinius ir taip pat sutarkuokite. Susmulkinkite graikinius riešutus. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas.
Padažui sumaišykite majonezą ir grietinę. Salotų sluoksnių pertepimas bus paprastesnis, jei padažą supilsite į konditerinį maišelį.
Kai visi ingredientai bus paruošti, galite pradėti sluoksniuoti salotas. Indo dugne dėkite vištienos sluoksnį. Pertepkite majonezu. Dėkite tarkuotų kiaušinių sluoksnį, ir vėl pertepkite majonezu. Pabarstykite sūriu ir sudėkite smulkintus graikinius riešutus.
Pertepkite majonezu ir išdėliokite vynuogių puseles.
2 valandas palaikykite šaldytuve ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: